Thursday, September 21, 2006

Prica iz amerike


Odabrana grupa specijalnih snaga Srpske vojske, koja je stacionirana u Virginia Beach-u, krenula je u specijalnu misiju. Primarni cilj bio je oslobadjanje prvog coveka Srbije u SAD-u, Ivana Vujacica, a sekundarni cilj je bio osvajanje Washingtona.
Kasno uvece,24.7.06., stigla ja depesa iz Srbije da su interesi Srbije u SAD-u ugrozeni i da se mora brzo reagovati. Odmah smo se organizovali, rentirali smo auto marke ford bele boje koji koristi policija SAD-a. Tako smo izbegli svaku kontrolu na putu.
Put ove misije krenulo je sest mladica Dzonatelo poznavalac engleskog jezika, istakao se kao dobar organizator i navigator, tako da je dobio zadatak da navodi i upravlja ovom misijom.
Krivi, poznavalac saobracaja i transporta lako se snalazi na drumovima sirom sveta, obucen da upravlja skoro svim vozilima koja se krecu drumom, izuzetan poznavalac psihologije vozaca, na misiji imao je zadatak da upravlja vozilom.
Nikola USA 27, insajder, njegov pun indetitet necemo otkrivati, poznavalac americke kulture i obicaja, dobro se snalazi na americkom tlu, lako se uklapa u masu, na misiji bio je zadusen za diverzantske delatnosti.
Celavi, prekaljeni as sa juga Srbije, fizicki veoma sposoban za savladjivanje velikih relacije, gde su mnogi isli nogom on je isao glavom, hrabrost velika njegova vrlina, na misiji imao je zadatak da probija neprijatelske redove i motivise ekipu.
Boris , operativac velikog iskustva, vrlo lako se maskira u slucajnog prolaznika, prodavca novina, turistu. Na misiji imao zadatak da u slucaju nevolje spase ostale clanove tima.
Sone, pendantan i marljiv, raspolaze velikom kolicinom podataka o situaciji u SAD-e i oko njega, sa zadatkom da vodi racuna da sve prodje kako treba i da se nista ne propusti.
Rano ujutru 25.7.06. krenulo se put washingtona. Lako smo prosli svaki pokusaj neprijatelja da nas omane u ostvarivanju cilja.
Nista vise nas nije moglo spreciti na putu za Washington, put nam je bio otvoren.
U podnevnim casovima tim je zauzeo capitol hill, drogu centar moci SAD-e, srpska zastava vijorila se u srcu najmocnije drzave sveta. Sledila je akcija oslobadjanaja Ivana Vujicica
, munjevitim prodorom Aleksandra stiglo se do cilja. Ivan i njegov tim za velikom zahvalnoscu docekali su nas tim. Tu se nije stalo nastavile su se operacije po Washingtonu. Neprijatelj je bio prinudjen da se povuce u Belu kucu koja je trenutno pod opsadom.
Uspesno obavljenim zadatkom ekipa se vratila se u svoji bazu da uziva u toplom suncu juga.
Pozdrav !!!

No comments: