Friday, May 25, 2007

Djukino drvo

Skoro cela alkoide krenula u potragu za novim primerkom biljne vrste. Sasa, Relja, Dejan i Dzonatelo su krenuli na zapad put Barselone, Mixa je krenuo na jug put Ohrida, Krivatcha u "nama svima dragu" Crnu Goru (Canj), Djuka je krenuo na istok put Instambula, sve ekspedicije nisu dale rezultata. Zato sto su istrazivanja uradjena na pogresnim lokacijam.
Medjutim kad smo na kraju izgubili nadu u uspeh, sasvim slucajno i ne planirano smo se zadesili u Studentskom gradu, Djuka, Sasa i ja (dzonatelo). Vece je bilo uobicajno bio je u toku neki koncert sa nama su bili neki Sasini likovi sa faksa i naravno velika kolicina alkohola. I onda jedno pivo, drugo pivo, trece pivo, pa nekoliko vinjaka ( rec vinjak se izgovara sa naglaskom na slovo Nj ), pa jos nekoliko piva, i kad se sve to pomesalo kada su I-G i I-F zamenili mesta.
Glavni akter nastavka price, Djuka , posle kratke dremke na klupici ispred I-F, kao svetlost sa neba je ugledao, jedinstveni primerak za kojim se dugo tragalo, ugledao je Djukino drvo, vrstu za koji se verovalo da je izumrla, ipak ne. Kako ga je ugledao odmah ga je zagrlio, i obelezio. Svo ovo vreme je bilo tu ispred nas i cekalo pravi trenutak. Alkoida je srecna zbog uspeha i ponosna na svog clana.
Ovim otkricem Djuka je stao rame uz rame sa istaknutim naucnikom Josifom Pancicem, koji bi verujem u ovom trenutku bio ponosan na njega. Ministarstvo za zastitu zivotne sredine, je zastitilo Djukino drvo i time doprinela njegovom ocuvanju.
Djukino drvo se nalazi na lokaciji Studenskog grad ispred ulaza u I-F, mozete ga obici svakim danom u bilo koje vreme.

P.S
post napisao Dzonatelo, saradnik bio Sasa, moguce izmenu u tekstu jer se detalja sa te veceri polako prisecamo, slika nemamo, za sada, ali planira se rekonstrukcija celog dogadjaja

6 comments:

Aleksandar Mirilovic said...

vrh!!!

Mixa said...

zahtevam rekonstrukciju!!!

Cullinjo said...

a ko je Djuka?

dzonatelo said...

djuka je onaj decko sto je ucio sa nama, sedeo je u prvoj klupi u srednjem redu sa onim super likom Jelusom, kog ovom prilikom pozdravljam

Mixa said...

A ako se i dalje ne secas, pitaj kevu ona ga zna DO JAJA!!!
Hahahaha :D

Cullinjo said...

OPA!!!