Thursday, March 29, 2007

Misija Kop



Misteriozni, zestoki, opasni, pripadnici jedne od najzagonetnijih organizacija, kako svojoj okolini tako i svetu, u potrazi za svojim limitima krecu u osvajanje najvisih vrhova. Obucavani da istraju do kraja i da se nikad ne predaju, krenuse na Kopaonik.

Ometeni maglom, snegom i ledom, polako su se probijali do samih vrhova Kopaonika. Nakon svega dva dana bitke pao je i najvisi vrh ove planine. Medjutim, ovim nije bila okoncana i njihova misija, trebalo je zavladati i svim stazama. Cilj nije bio lak, ali Alkoida u svom sastavu ima visoko obucene krunisane i nekrunisane kraljeve i lordove. Staze su padale jedna po jedna vrlo lako, sve dok alkoida nije ostala bez jednog od svojih prijatelja, obozavaoca domace rakije i bestidnica, Manica Bojana. Realno suoceni sa moralnim dilemama i ozbiljno ugrozenim ciljevima misije, alkoida odlucuje da palog drugara reanimira uz pomoc anesteziologa Mixe. Mixa, dobro poznat i cenjen u krugovima Alkoide, prihvati se posla i odredi terapiju od 1-og litra rakije i 6 bestidnica na dan (po jedna na svaka 4 sata). Manic Bojan, sada jaci nego ikad, mada u senci svojih drugara, uz oprez nastavi krstarenje po stazama Kopa.

Kada se cinilo da sve ide po planu, i da Alkoida ponovo ostvaruje svoje ciljeve bez zrtava (ne racunajuci nase jetre), vec pomenuti i hvaljeni Miksa, pade i povredi svoj "Ahilov guz". Stamena gradja i godine surovog treninga i raznih drilova nisu mogle da ga izbace iz misije. Doduse, moram priznati da je u sanaciji Miksinih rana umesao i prste, tacnije zglob, Ivica poznatiji kao Red rocket, koji je uspeo da svoje dugogodisnje iskustvo u poslu stimulacije iskoristi i pomogne svom saborcu. Ivice zglob ti se pozlatio!

Naravno, moramo i pomenuti novu nadu, koja je prosla sa najvisom ocenom iscrpljujuce drilove svih jedanaest instruktora, i koja se pokazala uspesno na svim poljima i zadacima koji su pred nju postavljani, prikazavsi se u najboljem svetlu, stala je rame uz rame sa najvecim velikanima alkoholne frakcije zvane Alkoida.

Na kraju ostaje samo da se zapitamo na koji nacin Alkoida i njeni prijatelji pisu istoriju, da li je to bacanjem pegle ispred Nase kuce, zakucavanjem sanki u kola, madjarskim pokerom, ili necim drugim, ostavicemo drugima da procene. Kao grabljivci sa vrha lanca ishrane, grizemo i kidamo sve dok nas ne zatvore!

5 comments:

Mixa said...

I`m speechless.
Grizi, do kraja!!! :D

Relja said...

E pa Djuka svaka cast na ovom postu.Kad Krunic bude ovo procitao bice mu zao sto ti je davao manju ocenu od 5 na pismenim radovima.

Unknown said...

Bato svaka cast za post, svaka ti je na mestu

A jel Vas i to uce na onom Vasem Megatrendu, a!

Aleksandar Mirilovic said...

E pa zna se koja je blogerska kuca u gradu :)
Svaka cast!

Anonymous said...

Да, вероватно тако да је