Saturday, August 18, 2007

Na danasnji dan...

Na danasnji dan, 18.08.2006. , ne tako davno na obecanoj zemlji na teritorija USA-a, sa nekoliko klika misom i nekoliko poteza na tastaturi nastao je blog pod nazivom actionc-of-alkoida. I evo odrzao se , i doziveo svoj prvi rodjendan.
Na njegovim stranama se moze svasta videti, ima zanimljivih prica, ima slika ima jedan klip, ma ima sve , internet je cudo.

No, godina je prosla krenula je druga, sta nas ocekuje, bice svega.
Sa kakvim uspehom ce se Miksa vratiti iz Kanada (oce biti nekih poklona) ?
Da li ce Sasa zavrsiti svoj post o Guci (ha ha ha ), da li ce se Sasa manje izmotavati ?
Da li ce Jero ponovo leteti ? Hoce li Miksa i Djuka, ponovo jesti pljeskavice ?
Da li ce ove godine alkoida posetiti Kop, ili ce u skladu sa klasnim razlikama neki na Alpe, a neki na Kop ? Sta ocekuje Jera, Djuku i Krivatchu novoj skolskoj godini ? Kako ce Relja, Culinjo i Dzonatelo provesti apsolventske dane ?
Hoceli Dzonatelo ponovo putovati, mozeli pojesti tepsiju bureka ?

Koliko pitanja, ali bice i dgovora, ostanite ulogovani

Friday, August 17, 2007

Beer Fest

Definitivno dogadjaj kome treba posvetiti paznju...
Treba napisati par redova. Manifestacija koja se odigrava u donjem gradu Kalemegdana, privlaci veliku paznju ljudi. Ono sto bih posebno naglasio o ovome (ha ha ha ), da su cene piva pristupacne, krecu se od 65din do nekih 140din, naravno BG pivo ili BIP je najeftiniji 65din, mislim da sam video da je americki Bud negde oko 140din.
Alkoida je posetila fest, u oslabljenom sastavu, inace nasem dragom clanu Djuki je bio rodjendan, pa smo se tom prilikom, jel te, dozvoli , i okupili.(rodio se na beer fest, nije on kriv)
Sa nama nije bio Miksa, koji je trenutno u Kanadi, na odvikavanju od Srbije, i ovom prilikom ga puno zdravim i zelim mu lep boravak u zemlji, koju ljudi koji zive tamo ili borave vole da zovu Kanada. Krivatcha, Dekatz i Jero su zbrsali u nama svima dragi Cacak ...
No, vratimo se na temu iz naslova. (sta sad da napisem, a da Sta smo pili?) Pa pili smo pivo, naravno, prvo neki jelen, pa onda Holsten, nazalost nije dosao nemacki vitez na konju da presudi onim, ruku na srce, lepim sankericama, sto su prosipale dragoceni holsten, koji se pravi po nekom nemackom zakonu iz tamo neke davne godine (bas sam precizan).

Slusali smo jedan od bendova koji su u svom nazivu stavili medjunarodnu oznaku za tada veliku zemlju koja se nazivala Jugoslavija, pogadjate to je YU-grupa. Bilo je tu nekih pesama koje su posle nekoliko piva i pogadjale publiku, pa i mene. Na primer : "...sam bez ikoga pusta obala...". Jesu omatorili clanovi benda ali i dalje sviraju, kakao valja.

Prvi put ove goine imaju dve bine, ili kako se to moderno kaze dva stejdza (two stages), ovaj novi je strogo elektronska muzika, mada u Subotu nastupa Ice Nigrutin.

Sve u svenu valja doci na pomenuti dgadjaj, mozda se i upozna neka nova pripadnica zenskog roda, pa mozda pocne neka duga veza. Ne se zanje, sve je moguce ...